Tweeweg rangeervoertuigen (spoor-weg)

Het ontwerp van onze tweeweg rangeervoertuigen oriënteert zich op robuuste spoorvoertuigen.

Tijdens de ontwikkeling en productie wordt de grootste aandacht gegeven aan de specifieke eisen van de spoorwegen zoals vermoeiingssterkte, stabiliteit van het frame (bvb. tegen bufferbotsingen), koppelingssystemen, spoorgeleiding door middel van spoorgeleidingswielen, pneumatiek, radiosystemen en ontsporingsbeveiliging.

Het modulaire ontwerp laat toe te kiezen uit vele opties en op maat gemaakte oplossingen.

Onze tweeweg rangeervoertuigen zijn van hoge kwaliteit, flexibel, robuust, duurzaam en geschikt voor lange termijn gebruik met een hoog behoud van waarde en zeer lage life-cycle kosten.

De series ZRW64, ZRW125 en ZRW180 zijn ontworpen voor universeel gebruik in rangeer-en laadstations. Deze tweeweg rangeervoertuigen zijn beschikbaar in verschillende gewichts- en sterktecategorieën en met een keuze van verschillende aandrijfsystemen. Ze zijn verkrijgbaar met emissievrije batterij-elektrische aandrijving (AEM), duurzame diesel-hydrostatische aandrijving (DH) of als  flexibele hybride units (DAE). Spoorbreedtes variëren van 1000 to 1676 mm.

Tweeweg rangeervoertuigen met registratie en toelating voor weggebruik en landspecifieke spoortoelating zijn mogelijk.

De compacte tweeweg rangeervoertuigen van de ZRW15, ZRW35 en ZRW50 series zijn optimale oplossingen wanneer een lager gewicht en minder trekkracht gewenst zijn.

Het ZRW gamma van flexibele tweeweg rangeervoertuigen kan lasten behandelen van 200 tot 4000 ton.