Rangeervoertuigen

Onze rangeervoertuigen (Tele-Trac) hebben een robuust ontwerp en zijn geoptimaliseerd voor het continu gebruik in zware en veeleisende rangeeroperaties.
Al onze rangeervoertuigen kunnen uitgerust worden met afstandsbediende radiobesturingssystemen.
De Tele-Trac rangeervoertuigen worden in de industrie ingezet bij het beladen en ontladen van wagons, bvb. in raffinaderijen, staalbedrijven, havens, mijnen, energiecentrales, etc.

Onze rangeervoertuigen kunnen uitgerust worden met verschillende types aandrijfsystemen:

  • Batterij-elektrische aandrijving: bij gebruik in bedrijfshallen en opslagruimtes of bij kleinere zijsporen verkiezen de meeste operators¬†emissie-vrije, batterij-elektrische aandrijfsystemen. Deze rangeervoertuigen zijn beschikbaar met trekkrachten van 20 tot 70 kN.
  • Elektrische aandrijving met energievoorziening door middel van een on-board kabelhaspel: dit is een ideale oplossing voor gebruik binnen in de bedrijfshal of bij gebruik buiten wanneer slechts korte afstanden moeten afgelegd worden. Deze rangeervoertuigen zijn beschikbaar met trekkrachten van 20 tot 100 kN.
  • Diesel-hydraulische aandrijving: voor langere en niet-gelimiteerde rangeerwerken in openlucht zijn de diesel-hydraulische aandrijfsystemen de beste oplossing. Deze rangeervoertuigen zijn beschikbaar met trekkrachten van 50 tot 240 kN.