Kabelrangeersystemen

Kabelrangeerinstallaties:
Kaapstanders met kabel en verbindingsstroppen zijn low-cost oplossingen voor eenvoudig rangeerwerk met kleine treinen of individuele wagons en lage gebruiksfrequentie

1) Rangeerspil: de spil is een eenvoudig, verplaatsbaar rangeersysteem om te gebruiken met individuele wagons alsook kleine groepen wagons en andere verplaatsingen binnen het bedrijf zelf.
2) Rangeerlier: de rangeerlier is een eenvoudig systeem voor spoorgebonden transport, bvb. voor het trekken en positionneren van wagons bij laad- en losstations

Rangeersysteem met omkeerbare kabel:
Een gesloten kabeltreksysteem dat zich permanent langs het rangeerspoor bevindt.
De aankoppeling aan de wagon gebeurt door middel van één van de volgende aanslagmiddelen:

1) Koppelingsketting: Trekkracht 30 kN of hoger voor industriële toepassingen.
De ketting wordt in den zijdelingse trekhaak of in het zijdelingse oog bevestigd.
2) Bovengrondse of ondergrondse trekwagen: Trekkracht 30 kN.
De trekwagen wordt aan de zijdelingse haak of aan het zijdelingse oog bevestigd door middel van een koppelstang. De trekwagen kan ingezet worden op de weg (asfalt) en in opslagplaatsen.
3) Wielset wagen: Trekkracht 30 kN (met speciale vergunning tot 60 kN).
De wielset wagen is een afstandsbediende rangeereenheid die zich binnen de sporen beweegt en zich door middel van drukrollen aan de wielset van de wagon aankoppelt.
4) Bufferwagen: Trekkracht tot 240 kN.
De bufferwagen koppelt zich door middel van de trekhaken aan de voor- of achterzijde zoals een locomotief aan. De bufferwagen wordt ingezet in stichgleisen of in rails met uitwijkspoor.